Programació de la Setmana de la Infància i la Joventut

Destacam aquestes conferències i activitats:

 

Per veure tota la programació clica aquí. 

Programa en PDF: Programa infància i joventut 2019

Abr
8
Dl
Contacontes Canta’m un conte @ Es Rafal de sa Pobla
Abr 8 @ 16:30 – 17:30

Contacontes organitzat per l’àrea de cultura de l’Ajuntament de sa Pobla a es Rafal Centre de Cultura.

Cançons per a Matilda
Canta’m un conte! és un taller que uneix música i literatura infantil a través d’una experiència creativa que implica tot el que està relacionat amb la música: el joc, el cant, el cos, el moviment… Una proposta d’aprenentatge musical basada en la metodologia Musica in culla, la qual respecta el potencial innat musico-motriu-expressiu present a la primera infància i tracta el llenguatge musical com un element evolutiu que pot contribuir al desenvolupament emotiu i socioafectiu dels nins, fent-ho a través del joc.

El llibre es converteix no només en el fil conductor de les activitats, sinó en un objecte estratègic per sentir-se autènticament junts, en un marc de bellesa, intensitat emocional, meravella, descobriment i sorpresa: mussols, llops, cocodrils, personatges de circ, transports, rajos de sol i de lluna… tot implica emocions amb què involucrar els infants en l’activitat musical i promoure la lectura compartida en veu alta per fer conèixer part de la literatura infantil de qualitat.

Cada sessió s’organitza a través de diverses activitats partint del cant, el moviment, l’experimentació amb el so, l’audició, la improvisació o el ritme. Aquestes activitats s’entrellacen una rere l’altra mitjançant el fil conductor del llibre, tot acompanyat d’estímuls visuals, auditius i materials que ajuden a captar l’atenció dels infants en tot moment. Així mateix, es proporcionen als infants espais d’improvisació perquè puguin expressar-se i desenvolupar la seva creativitat.

El taller ofereix les oportunitats següents:

• Experimentar ritmes i melodies amb el cos

• Escoltar i aprendre cançons

• Tocar instruments

• Desenvolupar la motricitat mitjançant activitats de moviment

• Experimentar amb els sons

• Expressar, reconèixer i gestionar les emocions

• Jugar i sorprendre’s amb la música

Inauguració i acte central de la VII Setmana de la Infància i la Joventut @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 8 @ 19:00 – 19:15
Conferència sobre Fortnite @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 8 @ 19:15 – 20:15

Objectius

Dotar les famílies de coneixement actualitzat envers l’ús que fan els fills/es de les tecnologies digitals
Conscienciar de l’existència d’un possible ús problemàtic de les tecnologies digitals
La família com a agent d’una educació en valors per als / per a les joves
Conèixer els factors de risc i protecció envers l’ús de les tecnologies digitals.
Continguts

Conceptes bàsics relacionats amb l’ús problemàtic de les tecnologies digitals (videojocs, xarxes socials…)
Relació entre ús i abús de les tecnologies digitals i adolescència
Cervell, emoció i tecnologies (ordinadors, telèfons intel·ligents…)
Indicadors d’ús problemàtic
Prevenció: recomanacions.
Metodologia

Xerrada divulgatiu amb aspectes teoricopràctics.
Ponents

Azucena Hernández, psicòloga. Màster en Ciències Forenses, especialitat en Anàlisi i Investigació Criminal per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora associada del Departament de Psicologia de la UIB
Joana Llobera Martorell, psicòloga. Directora d’Aglaia, Centre de Psicologia, núm. de registre 3886, centre associat a la UIB. Psicòloga general sanitària habilitada. Màster en Psicologia Clínica, Legal i Forense. Amb elevada experiència professional en l’àmbit infantojuvenil.

Abr
9
Dt
Contacontes: Taller de contes amb plastilina @ Es Rafal de sa Pobla
Abr 9 @ 17:30 – 18:30
Participa i juga: patis oberts @ Sa Graduada
Abr 9 @ 17:30 – 20:30

Patis oberts és una iniciativa de l’Associació Pa i Mel que pretén animar a l’activitat i al joc al jovent del nostre municipi donant us als patis de les escoles. En aquest cas, serà el pati de l’escola Graduada.

Taller de Zumba @ Poliesportiu sa Pobla
Abr 9 @ 19:30 – 20:30
Abr
10
Dc
Conferència de Francesc Imbernon: El professorat i la col·laboració com a protagonista del canvi. @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 10 @ 18:00 – 19:45

La institució educativa requereix un clima de col·laboració i sense grans reticències o resistències entre el professorat (no canvia qui no vol canviar, o no es qüestiona qui fa el que pensa que ja li va bé); una organització mínimament estable en els centres (respecte, lideratge democràtic, participació de tots els membres, etc.) que doni suport a la innovació i que accepti que existeix contextualització i diversitat entre el professorat i que això porta a maneres de pensar i d’actuar diferents. Tot això contribueix a aconseguir una millor acceptació de canvis i d’innovació en les pràctiques. Però perquè la col·laboració sigui eficaç, tots els implicats han d’acceptar la diversitat i la tolerància. El reconeixement de la individualitat en la col·laboració és una expressió de confiança, empatia i connectivitat, i porta a treballar millor.

Taller afectiusexual amb perspectiva de gènere @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 10 @ 18:00 – 20:00

Inscripció prèvia a mcapo.igualtat@gmail.com

Taller d’escacs @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 10 @ 19:00 – 20:00

Taller d’escacs per a joves d’a partir de sis anys amb el professor Jeroni.

Abr
11
Dj
Contacontes a càrrec de Serana’s English Puppet Theatre @ Es Rafal de sa Pobla
Abr 11 @ 17:30 – 18:30

El teatre està escrit per a nins i nines d’educació infantil fins els últims cursos de primària.

Participa i juga: patis oberts @ Sa Graduada
Abr 11 @ 17:30 – 20:30

Patis oberts és una iniciativa de l’Associació Pa i Mel que pretén animar a l’activitat i al joc al jovent del nostre municipi donant us als patis de les escoles. En aquest cas, serà el pati de l’escola Graduada.

Xerrada de Pep Joan Serra sobre Nutrició @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 11 @ 19:00 – 20:00
Abr
12
Dv
Conferència de María Acaso: Cinco puntos para cambiar la educación @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 12 @ 19:00 – 20:30

En molts casos i durant massa temps les arts, la cultura i l’educació s’han entès com àrees separades que operen des de contextos diferenciats i amb finalitats massa vegades oposades. En aquesta xerrada s’analitzaran les grans similituds entre els tres conceptes així com la necessitat, no només de mantenir-los units, sinó que es foguin entre ells de manera que no sapiguem ben bé què és art, què és educació i què és cultura.

María Acaso és una productora cultural que considera que l’actual sistema educatiu és obsolet i que cal un canvi urgent que anomena #rEDUvolution. Els seus projectes se centren a desafiar les divisions entre art i educació, allò acadèmic i allò popular, la teoria i la pràctica; a desenvolupar una educació contemporània i a transformar els formats de la transmissió del coneixement. És sòcia fundadora del col·lectiu Pedagogías Invisibles i presidenta del Comité Asesor en Arte Ciudadano de la Fundación Daniel y Nina Carasso a Espanya. En l’actualitat és cap de l’àrea d’educació del Museu Reina Sofia.

VII Festival de Curtmetratges @ Sa Congregació sa Pobla
Abr 12 @ 21:00 – 22:15

CortoEspaña és una iniciativa sorgida per l’exhibició i promoció del curtmetratge al nostre país. El nostre objectiu és fer que el format curt ocupi la posició rellevant que li correspon dins el panorama audiovisual espanyol. CortoEspaña realitza més de 150 esdeveniments a l’any, entre festivals i cicles temàtics, que fan arribar el curtmetratge per tota la geografia espanyola.

Els millors curtmetratges formen part del Festival Itinerant CortoEspaña, que cada any projecta el millor de la producció nacional en les seves múltiples esdeveniments per tot el país.

CortoEspaña vol arribar a la teva localitat si és que encara no ho hem fet ja. Si vols que realitzem un festival allà on vius, si us plau posa’t en contacte amb nosaltres.

PROGRAMA VII FESTIVAL DE CURTMETRATGES

Abr
13
Ds
Taller de cuina amb Cati Palou: Berenars energètics i saludables @ Escoleta Huialfàs
Abr 13 @ 17:30 – 19:00

És important fer inscripció per una millor organització. Les inscripcions es poden fer o bé per telèfon (971544111) o bé per correu electrònic: setmanainfanciajoventut@gmail.com

 

És un taller on faré una introducció feia una alimentació sana i el perill dels excessos de sucres i greixos satures, per això els donaré opcions saludables.
Elaboraré uns esmorzars i uns berenars.
Els donaré a provar les receptes.